Μάτι – ένας χρόνος μετά: Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην παραλία

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιούνται σήμερα εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση ενός έτους από τα δραματικά γεγονότα στο Μάτι.

Κόσμος συγκεντρώθηκε στην παραλία όπου έχασαν τη ζωή τους αρκετοί συνάνθρωποί μας, ενώ έτρεχαν σε πανικό προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Άνθρωποι γεμάτοι πόνο πάνω στον βράχο, στην παραλία αλλά και στην παραθαλάσσια ταβέρνα «Αργυρά ακτή» τιμούν τη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων και συγγενών, ενώ ο ιερέας μετά την επιμνημόσυνη δέηση διάβασε τα ονόματα των 102 ψυχών που χάθηκαν άδικα στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάτι
Μάτι (Eurokinissi photo)
Μάτι

 

Νωρίτερα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ηλικιωμένοι αλλά και πολλά μικρά παιδιά άναψαν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου μαζεύτηκαν αρκετοί κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της μεγάλης φωτιάς.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς η οργή αλλά και η θλίψη για τον άδικο χαμό 102 ψυχών δεν έχουν κοπάσει. Το παρών στο μνημόσυνο έδωσε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα. – https://www.ethnos.gr

Related Posts