Η δράση που ολοκλήρωσε ένα σημαντικό έργο σε Μάτι και Κινέτα

Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο που αλλάζει την εικόνα σε Μάτι και Κινέτα μετά την φονική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 που συγκλόνισε το πανελλήνιο αφήνοντας πίσω της εκατόμβη νεκρών, ισοπεδώνοντας βλάστηση, υποδομές και περιουσίες.

Μετά από μία αδιάκοπη και συντονισμένη προσπάθεια αρκετών μηνών η εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο περιοχές είναι αισθητά καλύτερη.

Όλο αυτό το διάστημα που οι Αρχές ερευνούσαν την υπόθεση, στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού εξελισσόταν μία σημαντική δράση.

Από την πρώτη στιγμή ο Όμιλος Κοπελούζου ανέλαβε αδαπάνως για το Δημόσιο και με μία παροχή αξίας 1.000.000 ευρώ υπέγραψε τις συμβάσεις για τις εργασίες της υλοτόμησης των καμένων δέντρων καθώς και την αποκομιδή αυτών από τις περιοχές των Δήμων Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, Ραφήνας ­ Πικερμίου και Κινέτας Μεγαρέων οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Κινέτα

Όλους αυτούς τους μήνες που το έργο της υλοτόμησης προχωρούσε με εντατικούς ρυθμούς η υπόδειξη των εργασιών γινόταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η ιδιωτική πρωτοβουλία του Ομίλου Κοπελούζου ανέλαβε να ανατρέψει την εικόνα στις περιοχές που χτυπήθηκαν και να ανακουφίσει τους πληγέντες και τα κατάφερε.

Οι 8 εταιρείες που ανέλαβαν τις εργασίες υλοτόμησης, ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και τις ολοκλήρωσαν.

Μέσα από μία γρήγορη και συντονισμένη δουλειά οι καθαρισμένες περιοχές επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα με την φύση να έχει μπει πλέον στη διαδικασία αναγέννησης.

Απέδωσαν καρπούς οι εντατικές εργασίες και πλέον όλο το καμένο υλικό που έχει απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές έχει συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη έκταση, που έχει νοικιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Στην Κινέτα η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα μήνα. Ό,τι έχει απομείνει είναι εκτός οικιστικού ιστού και δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη ενέργεια, της δωρεάς. Αλλά και στο πολύπαθο Μάτι, η εικόνα είναι σχεδόν η ίδια αφού εντός των επόμενων ημερών τελειώνει η διαδικασία της περισυλλογής των κορμών καθώς προτεραιότητα του Ομίλου Κοπελούζου ήταν από την πρώτη στιγμή να συνέλθουν οι δύο περιοχές αλλά και οι κάτοικοί τους από τον εφιάλτη των πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου του 2018.

Μάτι

Το καλοκαίρι συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ολέθρια φωτιά στο Μάτι. Ήρθε ο χειμώνας και μαζί του οι βροχές και μέσα από τις στάχτες ξεφύτρωσαν λουλούδια.

Φύση και οι άνθρωποι δοκιμάστηκαν σκληρά. Ο πόνος για τους ανθρώπους δεν άλλαξε και δεν θα συμβεί ποτέ αυτό. Ωστόσο, όλοι παλεύουν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Είναι και η φύση, που μες στη μαυρίλα της δείχνει πως παλεύει να ξαναγεννηθεί.

Τα πάντα μαρτυρούν τα σημάδια νέας ζωής…

Related Posts