Εξαλλοι οι κάτοικοι στο Μάτι με το νέο ρυμοτομικό σχέδιο- Φυτεύουν οικόπεδα μέσα σε ιδιοκτησίες άλλων

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι στο Μάτι αφού το νέο ρυμοτομικό σχέδιο περιλαμβάνει απίθανες ρυθμίσεις με τις οποίες διαφωνούν όλοι. Μάλιστα οι κάτοικοι κάνουν λόγο για παρεμβάσεις προς όφελος συμφερόντων και ρυθμίσεις ρουσφέτι, αφού μεταξύ άλλων για να εξυπηρετήσουν ορισμένους, φυτεύουν νέα οικόπεδα μέσα σε ιδιοκτησίες άλλων.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στο ξενοδοχείο Μάτι, όπου έκαναν την πρώτη σύσκεψη. Μαζεύτηκαν πάνω από 150 άτομα. Σήμερα Τρίτη πολλοί κάτοικοι πήγαν στο Δημαρχείο της Νέας Μάκρης και επέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο, με το οποίο ζητούσαν την απόσυρση του ρυμοτομικού σχεδίου και την τροποποίησή του. Θα συνεχίσουν την Πέμπτη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και θα προσπαθήσουν να επιδώσουν ψήφισμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως γράφει στο Facebook κάτοικος της περιοχής που πρωτοστάτησε για να γίνει η συγκέντρωση:

Στις 29/4 στις 6 μμ στο ξενοδοχείο Ματι, μετά από ανάρτηση, είπαμε να συναντηθούμε όσοι εχουμε σοβαρά προβλήματα με τις ιδιοκτησίες μας. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου μας παραχώρησε την αίθουσα χωρητικοτας 30-40 ατόμων, γιατι ολοι, τόσα άτομα υπολογίζαμε,λογω και της αργίας. Αντί γι αυτό ηρθαν πάνω από 150 άτομα,που σημαινει ότι πολλά άτομα πλήττονται από το ΡΣ. Εκεί ήταν ο Εξωραιστικος Σύλλογος του Ματιού και λίγοι κάτοικοι του Δήμου Ραφήνας.

Αναφέρθηκαν οι περισσότεροι συνοπτικά στο πρόβλημα τους και πήραμε αποφάσεις ομόφωνα:

1.Την Τρίτη 2/5 στις 11 πμ να πάμε στο Δημαρχείο της Ν. Μακρης και να επιδωσουμε ψήφισμα στον Δήμαρχο με το οποίο θα ζητάμε την απόσυρση του παρόντος ΡΣ και την τροποποίηση του.

2.Αν έχουμε τόση μεγάλη η και μεγαλύτερη συμμετοχή,την Πέμπτη 4/5 στις 11πμ στο Σύνταγμα και επίδοση του ψηφισματος στον Πρωθυπουργό.

3.Παρουσια μας σε τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές κλπ εκπομπές, όπου θα εκθέτουμε τα προβλήματα μας, αρχής γενομένης από σήμερα 1/4 στις 8μμ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΤΤΙCA TV, όπου θα μιλάμε για όλα τα προβλήματα του Ματιού κι όχι μόνο για τα προσωπικά μας.

4.Συναντηση με υποψήφιους βουλευτές της αντιπολιτευσης και δέσμευση τους ότι θα αποσύρουν το επίμαχο ΡΣ και θα το τροποποιησουν. Οσοι μπορούν να βοηθήσουν παντοιοτροπως, ας το κανουν.

Η επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα

Επιστολή διαμαρτυρίας που έχει αρχικό αποδέκτη τον δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα, προκειμένου αυτός να δράσει και να τη μεταφέρει σε υψηλότερα κλιμάκια, έχουν συντάξει κάτοικοι του Ματιού προκειμένου να υπογραφεί από όλους όσοι διαμαρτύρονται για το ρυμοτομικό.

Στην επιστολή, που βρίσκεται για υπογραφή στο Άρτιον, στο Pizza Ena και στο Mini Market Μάτι, αναφέρεται:

Στις 28/4/2023 έγινε συνέλευση κατοίκων του Ματιού, όπου ομόφωνα επαναδιατυπώθηκε η πλήρης αντίθεση των κατοίκων στο προτεινόμενο Ρ.Σ.Ε. και συμφωνήθηκε να προβούμε σε διαμαρτυρία την Τρίτη 2 Μαίου στις 11:00 π.μ. στον Δήμο Μαραθώνα για απόσυρση του Ρ.Σ.Ε.

Το επιχειρησιακό- κρατικό έγκλημα στις 23/7/18, με τις όποιες πολιτικές του προεκτάσεις από τις αδυναμίες, ολιγωρίες και όχι μόνο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, εξελίσσεται σε οικονομικό- περιβαλλοντικό έγκλημα μη αναστρέψιμο εις βάρος των κατοίκων, μοναδικών ιδιοκτητών της περιοχής. Δημόσια γη δεν υπάρχει ,πάρα μόνο όση αυτοί διέθεσαν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο δρόμων, που ικανοποιούσε μέχρι πρότινος τις ανάγκες διαμονής και κυκλοφορίας κατοίκων και περιστασιακών επισκεπτών.

ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΗΠΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΟ, ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Σ’ ένα διαμορφωμένο οικισμό, δομημένο στο 70% περίπου, χωρίς δημόσια γη, δεν νοείται μια πολεοδόμηση ως εξ υπαρχής, αλλά ήπιες παρεμβάσεις, οι απολύτως αναγκαίες για την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή του. Οι παρεμβάσεις που υιοθετούνται για την μελλοντική ανάπτυξη της παράκτιας περιοχής του Νοτίου Ευβοϊκού δεν μπορούν να στηρίζονται, σε άλλα οικονομικά συμφέροντα, υπονομεύοντας και καταργώντας τα συμφέροντα πολιτών που χρονολογούνται αρκετές δεκαετίες.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

– Ο κατακερματισμός ιδιοκτησιών για τη δημιουργία ενός πλέγματος πεζοδρόμων, αυξάνει ιδιαίτερα την εισφορά σε χρήμα επιβαρύνοντας ιδιαίτερα τους παρακείμενους ιδιοκτήτες, δημιουργώντας την ψευδεπίγραφη αναβάθμιση της αξίας τους αλλά και την “αυριανή” αύξηση δημοτικών τελών.

– Η δημιουργία παρόδιου γραμμικού πρασίνου 0,50μ, που υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την επαρκή συντήρησή του, αφού θα πρέπει να βρεθούν πόροι και προσωπικό, θα επιβαρύνουν περαιτέρω τα δημοτικά τέλη.

– Έλλειψη μελέτης ομβρίων, κυρία αιτία για τη διαρκή και μόνιμη καταστροφή του παραλιακού μετώπου.

– Ανεπαρκής και προσχηματική διαβούλευση με τους κατοίκους.

Γι’ αυτούς, αλλά και άλλους πολλούς λόγους:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΟΥ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. {https://www.thetoc.gr}

Related Posts