ΜΑΤΙ Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει γίνει η πλήρης αποκατάσταση του περιβάλλοντος στα καμμένα

«Oι υλοτόμοι έχουν γυρίσει από την προ-περασμένη Τρίτη. Έχει γίνει σύμβαση με 7 συνεταιρισμούς υλοτόμων από το Υπουργείο»… είπε ο Δήμαρχος Βαγγ. Μπουρνούς στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έγινε για να συνεχίσει…

«Η σύμβαση περιλαμβάνει πως ως αποζημίωση θα πάρουν και την ξυλεία, εκτός από εκείνη που θα χρησιμοποιηθεί για κορμοφράγματα. Μέχρι σήμερα έχει υλοτομηθεί το 54% της έκτασης από το Κόκκινο Λιμανάκι, το 54% της έκτασης του Ν. Βουτζά και το 68% από το Μάτι. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει υλοτομηθεί πλήρως η περιοχή.

Έχει προγραμματιστεί μέχρι το Μάρτιο του 2109 η πλήρης αποκατάσταση του περιβάλλοντος και η δεντροφύτευση και μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται η απόφαση για την αποζημίωση του περιβάλλοντος χώρου στις κατοικίες. Οι δεντροφυτεύσης θα γίνουν με βραδύκαυστα δέντρα. Όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί ή δρομολογηθεί».

Eπίσης ο κ. Μπουρνούς είπε: «για τις δομές φιλοξενίας για τους πυρόπληκτους είπε πως το θέμα της επισκευής και ανακατασκευής των σπιτιών θα διαρκέσει πολλούς μήνες, ίσως και πάνω από ενάμιση χρόνο, καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα πολεοδομικού χαρακτήρα. Θα πρέπει όπως ανέφερε, οι πυρόπληκτοι να πάρουν το επίδομα ενοικίου, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την ζωή τους σε καλύτερες συνθήκες μέχρι την επισκευή των κατοικιών τους».

Related Posts