Μάτι: “Πάρκο ΝΑΤ; Ασφαλώς και θέλουμε πάρκο – Τι πάρκο όμως;”

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ανάπλαση της έκτασης του ΝΑΤ στο Μάτι. Σε ανάρτηση της στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μάτι η κα. Λίνα Τσέτη αναφέρει:

ΠΑΡΚΟ ΝΑΤ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΚΟ – ΤΙ ΠΑΡΚΟ ΟΜΩΣ;

Ασφαλώς και θέλουμε ανάπλαση και πάρκο. Ένα περιβαλλοντικό πάρκο μνήμης και δασικής αναψυχής όπως αυτό που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός.

Με ενθουσιασμό και ανακούφιση ακούσαμε τα νέα για την παραχώρηση 130 στρεμμάτων στον Δήμο μας και κυρίως με τους όρους που προβλέπονται:“Αποκλειστικός σκοπός της παραχώρησης είναι η αποκατάσταση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και η δημιουργία και λειτουργία εντός του ως άνω ακινήτου,κοινόχρηστου χώρου δασικής αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής.»

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μάτι απηύθυνε προς το Δήμοσειρά ερωτημάτων για τη μορφή του έργου το Φεβρουάριο του 2022. Προτείναμε :

Α. Χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης & άθλησης στο Δυτικό 1/3 δλδ περίπου 40στρέμματα και
Β. Άλσος με διατήρηση της αυτοφυούς βλάστησης και αναπλήρωση της με μεγάλα δέντρα για περίπατο, ποδήλατο, τρέξιμο, ξεκούραση στα υπόλοιπα 2/3 στο Ανατολικό τμήμα.( Όπως το Άλσος Συγγρού που καλύπτει τις ανάγκες 3 Δήμων και οι κάτοικοι τους το απολαμβάνουν για περπάτημα, ποδηλατάδες, βόλτες με τα σκυλάκια τους και παιχνίδια με τα παιδιά τους. Με πράσινο,μονοπάτια και πολλά ψηλά δέντρα).

Ζητήσαμε συνάντηση.Τίποτα. Ζητήσαμε ενημέρωση.Τίποτα.Ζητήσαμε να δούμε την μελέτη.Τίποτα.

Γιατί την κρύβουν; Για έκπληξη;Χορτάσαμε εκπλήξεις με το Ρυμοτομικό.Θα έρθουν και άλλες;

Μαθαίνουμε ξαφνικά πως ό,τι ισχύει για όλες τις δασικές εκτάσεις σε ΟΛΗ την χώρα δλδ «Η εγκατάσταση μικρών ξύλινων λυομένων οικημάτων που θα χρησιμοποιούνται σαν αναψυκτήρια, ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗΣ της λειτουργίας τους μετά τη δύση του ηλίου ή σε καθαρά επιχειρηματική βάση», ανατρέπεται ΜΟΝΟγια το Ν.Α.Τ. !! και με μάλιστα με ΦΕΚ.

Ποιος και γιατί έβαλε το χεράκι του; Γιατί σε εμάς το/τα αναψυκτήρια (αλήθεια πόσα) θα μένουν ανοιχτά μετά την δύση του ήλιου; Και μέχρι ποια ώρα; Και πως συνδέεται αυτό με την ανάρτηση του Δημάρχου για « χώρο εκδηλώσεων και πολλά άλλα» (!!!) Απάντηση καμία!

Μόλις μία εβδομάδα πριν το ΥΠΕΝ μας ενημερώνει πως εκπρόσωπος του Δασαρχείου θα είναι συνεχώς παρών για να ελέγχει και να προστατεύσει το δασικό χαρακτήρα και τα νέα δεντράκια.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι , την προηγούμενη Παρασκευή μπήκαν οι μπουλντόζες και ξηλώνουν ότι έχει φυτρώσει, αντί να το φροντίσουν όπως ορίζει το παραχωρητήριο!Ξυρίζουν τα πάντα, πευκάκια,πάσης φύσεως δεντράκια και σχίνα,καταστρέφουν χλωρίδα και πανίδα. Στο Δασικό.Που ήταν τόσο πολύτιμο που δεν επιτρέψανε μετά την φωτιά να αντικατασταθούν 3 κούνιες απέναντι από το ΝΑΤ, διότι είναι δασικό !

Και ξαφνικά στο δασικό χωράνε όλα! Και αναψυκτήρια και χώρος ενημέρωσης επισκεπτών ! και 5Χ5, και Λόφος ( τι ύψους; τι θα έχει από κάτω;) και , και , και …

Ένα πάρκο-ταψί για πούλμαν λοιπόν, στο οποίο θα υπάρχουν άπειρες τεχνητές κατασκευές που θα μας μάθουν τι εστί περιβάλλον.

Κάτι δεν έχετε αντιληφθεί εδω…λέμε ΝΑΙ στο πάρκο, αλλά δεν είχαμε φανταστεί τοΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ που θέλετε να φτιάξετε στη θέση του περιβάλλοντος. Είχαμε φανταστεί κάτι που ποτέ δεν θέλατε να συζητήσουμε. Γιατί;

Η απάντηση σε αυτό οφείλει να δοθεί απο εσάς…

Related Posts