Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τους Πυρόπληκτους της Ραφήνας & του Ματιού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τους Πυρόπληκτους της Ραφήνας και του Ματιού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 25/10/2022 ΣΤΟ ΥΠΕΝ ώρα 11:00

Προς τους κατοίκους του Ματιού και του συνόλου των περιοχών, που αυτό το σχέδιο αφορά

Σας καλούμε όλους όσους έχετε πια πειστεί, ότι το μέλλον του τόπου μας δεν εξαρτάται από το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα, ενώ τελικά κανένα πρόβλημα δε λύνεται σε συναντήσεις με πάση φύσης κολλητούς και ρουσφετολόγους – την πάγια δηλαδή μέθοδο λειτουργίας αυτής της χώρας – από τον προπερασμένο αιώνα, με την ευθύνη να κατανέμεται αναλογικά σε αυτούς που κυβέρνησαν, σας καλούμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, και όχι γενικά στην ένταξη στο σχέδιο, καθώς συνάνθρωποι είναι ένα θέμα, που θα καθορίσει την καθημερινότητά μας – αν δεν την καταστρέψει ολοσχερώς – και θα σημάνει ατέρμονες δικαστικές και ίσως οικονομικές διαμάχες, τα επόμενα πολλά χρόνια.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

Προς την κυβέρνηση

Άκρα του τάφου η σιωπή από πλευράς κυβέρνησης εδώ και περίπου 2,5 χρόνια όσον αφορά την τραγωδία στο Μάτι, το Νέο Βουτζά, την Αμπελούπολη, τον Προβάλινθο και το Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί κάπου στην Ανατολική Αττική, στις 23 Ιουλίου του 2018.
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία φτιάξατε για να διαχειριστεί με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, 31 εκ. Ευρώ (Σεπτέμβρης 2019), από δωρεές και χορηγίες υπέρ πυρόπληκτων. Πού βρίσκεται αυτή η ΑΜΚΕ αυτή τη στιγμή; Πού βρίσκονται τα χρήματα, που θα ξοδεύονταν για έργα υποδομών στις πληγείσες περιοχές; Κατά το άρθρο 53 του Ν.4964/2022/ΦΕΚ 150Α/30-7-2022 η ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΕ παίρνει τα ηνία της διαχείρισης του χρήματος. Η κοινωνία των πολιτών τελείωσε; Αναρωτιέται κανείς, μήπως τελείωσαν και τα χρήματα;

Με ρυθμούς χελώνας η αποκατάσταση, όπου αυτή προχωρά.

Άκρα του τάφου η σιωπή και από εμάς, τους ίδιους τους πυρόπληκτους, γιατί τα κουράγια εξαντλούνται, καθώς σταματημό δεν έχουν τα βάρη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, λόγω πανδημίας, ακρίβειας, ενεργειακής ανασφάλειας κ.ο.κ.
Νισάφι όμως…δεν είμαστε από σίδερο αλλά δεν τρώμε και κουτόχορτο.
Μετά από την καταστροφή, την ημέρα που το κράτος δεν υπήρξε, καταστροφικές σωματικά και ψυχικά αναζωπυρώσεις καθημερινά μιας και το κράτος «την κάνει» σιγά σιγά…

Θα σας εντάξουμε στο σχέδιο λέτε, για να λυθούν τα προβλήματα της περιοχής λέτε…ναι θα σας εντάξουμε καταστρατηγώντας κάθε νόμιμη διαδικασία, διαβουλευόμενοι με τους εαυτούς μας, επειδή έτσι κρίνουμε ότι πρέπει.

Ναι μα ξέρετε, απαντάμε, 4,5 χρόνια μετά το κακό από τα 368 σπίτια – ολοσχερώς κατεστραμμένα – έχουν αποκατασταθεί τα 16 και από αυτά κάποια λίγα τα καταστρέφει το σχέδιο. Μήπως το δεξί σας χέρι, δεν γνωρίζει τι κάνει το αριστερό; Εσείς τα πληρώσατε αυτά τα σπίτια!

Αφού διαβούλευση δεν κάνατε ποτέ, προχωράτε στην πολεοδόμηση της περιοχής και κρατάτε μυστικές τις συνοδευτικές μελέτες, βάσει των οποίων, όπως θα είκαζε κανείς επικαλούμενος την κοινή λογική, οι θιγόμενοι μπορούν να κάνουν ενστάσεις για να διεκδικήσουν ότι νομίζουν, αφού έχουν αντιληφθεί τι βλέπουν. Αναρωτιέται κανείς πώς προκύπτει πολεοδομικό/ρυμοτομικό σχέδιο αν δεν είναι ακόμη έτοιμες οι μελέτες για τα ρέματα, την ακτογραμμή κ.λπ. Άβυσσος η ψυχή του ελληνικού κράτους, θα έλεγε ο φιλόσοφος…

Εδώ όμως εμείς δεν φιλοσοφούμε, προσπαθούμε να βάλουμε σε μια σειρά τη ζωή μας και τα χαστούκια δεν έχουν τελειωμό, μετά το κακό.
Δημιουργείτε στα χαρτιά ένα φαντασιακό μεν πρότυπο δε οικισμό με 27 χιλ. αθροιστικά ζώνες φύτευσης 65 εκ. πλάτους, που (α) θα στενέψουν τους δρόμους και (β) ουδείς γνωρίζει ποιος θα τις φροντίζει, 10άδες πάρκα τσέπης, διεσπαρμένους μικρούς χώρους πρασίνου δηλαδή αντί να δεσμεύσετε ελεύθερες εκτάσεις, στις οποίες 4,5 χρόνια μετά η φύση κάνει τη δουλειά της και εσείς θα μπορούσατε να παρέμβετε με μηδαμινό κόστος και μηδενικό τσιμέντο, αποκλειστικά και μόνο με χρήση οικονομικών, φιλικών προς το περιβάλλον υλικών για να φτιάξετε ζηλευτά πάρκα απευθείας από τη μητέρα φύση. Απότομοι γκρεμοί και βράχια τα παράλια της περιοχής – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – και αντί να ξεμπλοκάρετε την πρόσβαση του Ματιού προς βορρά και νότο, μας προτείνετε μέσω του σχεδίου, στην επόμενη καταστροφή να τρέξουμε για να προλάβουμε από τους φαρδύτερους και περισσότερους πια δρόμους να γκρεμοτσακιστούμε.

Άπειροι δρόμοι/πεζόδρομοι, για τους οποίους επιφυλασσόμαστε να αποφανθούμε για τη μέση χρήση τους, όταν βγει στο φως η συγκοινωνιακή μελέτη, αναρωτιέται κανείς αν αυτές οι χρήσεις θα προσεγγίσουν ακέραια τιμή. Τι να πει κανείς για τα νερά, που καταφέρνουν και νικούν το νόμο της βαρύτητας, που πηγάζουν από το Όρος «Λ. Μαραθώνος» με τη βοήθεια ανθρώπινου χεριού, από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς όσον αφορά την απόλυτη απαξίωση των νομίμων ιδιοκτησιών του παραλιακού μετώπου; Μήπως αναρωτιέται ο κοινός νους η διάβρωση των ακτών είναι το βασικότερο πρόβλημα του Ματιού;

Το σχέδιο κύριοι χαρακτηρίζεται από τεράστια προχειρότητα, η μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών συνιστά ασυγχώρητο πολιτικό σφάλμα και σας καλούμε οι έχοντες πλέον φωνή πυρόπληκτοι:

ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Τότε θα είμαστε μαζί και όχι απέναντι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 25/10/2022 ΣΤΟ ΥΠΕΝ ώρα 11:00

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ – ΜΑΤΙ  {https://www.irafina.gr/}

Related Posts