Έρχεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για τα χτισίματα στο Μάτι

Την κατεδάφιση σπιτιών που έχουν κριθεί «ασύμφορα» προς επισκευή αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών.

Η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο νόμου, ωστόσο είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή:

  • οι διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών είναι χρονοβόρες
  • εκατοντάδες σπίτια οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορούν να πάρουν την οικοδομική άδεια παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα δοθούν οι άδειες
  • υπάρχει πρόβλημα με τον αποχαρακτηρισμό των περιοχών που κάποιες είναι δασικές, όπου και εκεί δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια
  • απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες στην περιοχή

Μιλώντας στο MEGA ο Ιάκωνος Αρμάος, κάτοικος στο Μάτι, αρχιτέκτονας και πρώην δημοτικός σύμβουλος της Νέας Μάκρης, χαρακτήρισε θετική την απόφαση.

«Είναι κάτι σαν bonus όσων τα σπίτια είναι “κόκκινα”, τα σπίτια των οποίων πάνε για κατεδάφιση και θα βγάλουν μια καινούργια άδεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι δυνατό να βγάλουν όλοι άδεια, καθώς υπάρχουν περιοχές όπως η Αμπελούπολη και ο Προβάλινθος, οι οποίες ενώ έχουν ένα ρυμοτομικό το οποίο έχει γίνει πριν πολλά χρόνια, υποτίθεται ότι είναι δασική περιοχή και είναι αδύνατο να δοθεί άδεια.

Όπως ανέφερε, αυτά που είναι προς κατεδάφιση είναι 246 μέχρι σήμερα. Στο σύνολο οι βεβαιώσεις για να βγουν οικοδομικές άδειες είναι 240, οι επισκευές που έχουν εγκριθεί είναι περίπου 590.

Related Posts