100 Ελιές φυτεύτηκαν στη Σμύρνη για όσους έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στην Ελλάδα

100 φυτά ελιάς φυτεύτηκαν στην επαρχία Seferihisar της İzmir για όσους έχασαν τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μάτι της Ελλάδας

Η τελετή φύτευσης του Δήμου Seferihisar πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της κας Αργυρώ Παπούλια, Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Ο δήμαρχος Seferihisar Tunç Soyer, στην ομιλία του στην τελετή δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή: “Κάψαμε τις καρδιές μας μέσα μας, ο γείτονάς μας έπασχε από πόνο μέσα μας, δυστυχώς έχασα 100 αδελφούς σε αυτή τη φωτιά. Θα ήθελα να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά δυστυχώς θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε αυτή τη μεγάλη καταστροφή με καύση “. είπε.

Η Αργυρώ Παπούλια, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, δήλωσε ότι έχει πολύ νόημα να φυτέψει 100 ελαιόδεντρα για 100 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά και υπενθύμισε ότι οι Τούρκοι πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη τρεις ημέρες μετά τη φωτιά.

Η κα Παπούλια είπε ότι οι δύο λαοί υποστήριξαν ο ένας τον άλλον μετά τις σεισμικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια και σήμερα έγινε ένα βήμα για την προστασία της μνήμης όσων έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά.

«Είμαι χαρούμενος και άγγιξε για να είμαι μαζί σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές … Η υποστήριξή σας, όπως και το σημερινό βήμα, θα έχει πάντα ίχνη στις ψυχές μας» Πρώτα απ ‘όλα, αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα μήνυμα φιλίας και φιλίας μεταξύ των δύο γειτονικών λαών, οι οποίοι είναι πιο πιθανό να χωρίσουν τα πράγματα που τους συνδέουν ». Εκ μέρους σας, σας ευχαριστώ πολύ. “

Μετά την εκδήλωση, ελήφθησαν 100 ελαιόδεντρα στο χώμα στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά.

Related Posts