Συγκλονιστικό βίντεο για το Μάτι: « Έλα να γίνεις η κραυγή των 104 νεκρών που θα λείπουν από την Δίκη»

Η Δίκη για το Μάτι ξεκινά, την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022. Η ομάδα νέων Ματίου με ένα συγκλονιστικό βίντεο καλούν άπαντες να γίνουν «η κραυγή» των 104 ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα από κοντά μας στις 23 Ιουλίου 2018.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έφτιαξαν οι νέοι του Ματίου, που προσκαλούν άπαντες να δώσουν το παρών και να γίνουν η «κραυγή»των 104 νεκρών της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι  και σημάδεψε την πιο αποφράδα ημέρα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Οι νέοι από το πολύπαθο Μάτι, όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν με σθένος και αυταπάρνηση στους εγκαυματίες, τους συγγενείς των αποθανόντων, σε όλη την κοινότητα του Ματιού και ορκίστηκαν πως το μέρος που λάτρεψαν, ούτε θα σβήσει από τον χάρτη, ούτε θα αλλοιωθεί και προπάντων θα τιμάει πάντα τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα από την ζωή, μεταξύ των οποίων και μικρά αγγελούδια που μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζαν και τραγουδούσαν ανέμελα.

Η Δίκη που ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου 2022, θα είναι μια ακόμη γροθιά στο στομάχι για τους κατοίκους του Ματίου, που από την μέρα της τραγωδίας και ύστερα τα μάτια τους δεν σταματάνε να δακρύζουν, οι πληγές στο σώμα τους από τα εγκαύματα δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν, να εργαστούν, να παίξουν. Το μυαλό τους καίγεται, όπως και οι ψυχές τους. Όμως είναι όρθιοι, θα είναι εκεί να παρακολουθήσουν την Δίκη.

Στις επετείους που έχουν μεσολαβήσει έχουν βροντοφωνάξει τα ονόματα των νεκρών τους. Έχουν φωνάξει την λέξη ΔΙΚΑΙΩΣΗ, τόσο δυνατά προκειμένου να ακουστεί στα πέρατα του ουρανού εκεί από όπου ελπίζουν να τους ακούνε εκείνοι που κάηκαν. Εκείνοι που δεν πρόλαβαν να πάρουν την ανάσα που θα τους έσωζε. Εκείνοι που όμως δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Related Posts